Gasskärning

Laserskärning

Plasmaskärning

Metoder

I våra moderna och effektiva maskiner skär vi med laser, gas och plasma. Val av metod faller på materialet och dimensionen. PreCise möter efterfrågan hos kunderna om mer färdiga och bearbetade plåtdetaljer, därför har vi utifrån önskemål och behov möjlighet att trumla, slipa och blästra plåten efter skärning. Vi utför automatisk eller manuell kantpressning samt bearbetning i våra fleroperationsmaskiner såsom fasning, fräsning och håltagning. Vi har även muttersvetsning samt ytbehandling.

 

Det är dock logistiklösningarna i nära samarbete med kunderna som gör oss unika i branschen.

Vi håller oss uppdaterade och förbättrar ständigt processerna, arbetssättet och utrustningen. Kontakta oss så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen med pris och leveranstider på just ditt behov av plåt, skuren och bearbetad med precision.

Efterbehandling

Skärning i olika material kräver ofta efterbehandling. PreCise genomför fogberedning i form av fasning som förberedelse för olika svetsfogar. Fasning eller fogberedning utförs ofta i plasmaskärningen men för vissa detaljer använder vi mekanisk fasmaskin.

Blästring

Blästring, eller slungrensning, är en metod som rengör och förbereder plåten för en ny ytbehandling. Plåtar kan beroende på användning och kundens krav blästras både innan och efter skärning då det bland annat effektivt avlägsnar glödskalet. Blästring ger en effektivare skärning och en högre kvalitét på skärsnittet. PreCise kan blästra både plåtar upp till 2,5x12 meter och färdiga detaljer. Med våra metoder för blästring behandlar vi plåten på ett effektivt och skonsamt sätt. Likaväl bidrar blästringen till att vi får en bättre och renare miljö i verkstaden.

Kantpressning

På PreCise bockar vi plåten manuellt eller automatiskt beroende på typ av detalj och storlek. Med de styrda kantpressarna kan vi bocka med upp till 1 250 tons presskraft, bocklängd 10,4 meter. Resultatet blir precist med automatisk vinkelavkänning. För mer frekventa detaljer använder vi vår bockrobot. Läs mer om kantpressning

Bearbetning

Med kunden i fokus möter PreCise kraven på ökad bearbetning genom mer färdiga plåtdetaljer och kortare ledtider i processen. PreCise arbetar med skärande bearbetning av plåtdetaljer genom fräsning, borrning, svarvning och gängning i våra fleroperationsmaskiner.